Taskuliina

Taskuliina

Taskuliina on yksi tämän päivän suosituimpia miesten asusteita ja onkin nostanut päätään erityisesti viimeisen vuosikymmenen aikana. Se on tyylikäs tapa piristää hillittyä juhla-asukokonaisuutta, tuoda mukavaa vaihtelua työpukeutumiseen tai hyödyntää jopa vapaa-ajalla.

 

Valkoinen vs kuvioitu taskuliinaa

Valkoinen taskuliina, joko silkissä, pellavassa tai puuvillassa, on klassikko joka kuuluu dresscodeen oli kyseessä sitten tumma puku, smokki tai frakki.

Formaalissa business-pukeutumisessa on kuvioitu silkkitaskuliina erinomainen valinta: kuvion puolesta ovat pilkut, paisleyt sekä hillityt floraalit mainioita ehdokkaita, värien puolesta sen sijaan valkopohjaiset liinat, vaaleansininen, burgundi ja tummansininen ovat formaaleja vaihtoehtoja.

Schoffan silkkitaskuliinat alkaen 32€ - tutustu mallistoon.

Taskuliinan väri

Taskuliinalla voi hakea enemmän tai vähemmän kontrastia suhteessa takin väriin käyttäjästä ja tilanteesta riippuen.

Taskuliina ja solmio eivät tule olla “matchaava” setti, tämä look ei ole tätä päivää ollenkaan.

Sen sijaan, taskuliina ja solmio voivat olla tyylikkäästi koordinoitu joko värin, kuvion tai materiaalin osalta – tärkeintä kuitenkin, että lopputulos on harmoninen.

Solmion ja taskuliinan kuvioita sommitellessa, oletuksena että paita on yksivärinen valkoinen tai vaaleansininen, voi hyödyntää samoja nyrkkisääntöjä kuin paidan ja solmion kuvioita yhdistellessä. Toisin sanoen, toinen kuvio olisi hyvä olla pienempi ja toisen isompi: tummansininen solmio valkoisilla pienillä pilkuilla, taskuliina valkoisella pohjavärillä ja isolla tummansinisellä paisley-kuviolla. Tai, solmio leveällä raidalla ja taskuliina pienellä floraalilla.

Lue myös Antonin kirjoitus solmioista.

Ota vuodenaika huomioon

Syys- ja talvisesongilla ovat villataskuliinat erityisen mukavia, joko vaalealla pohjalla tai tummissa syksyn väreissä; mainittakoon burgundi, ruskea, poltettu oranssi ja metsänvihreä. Villaista taskuliinaa käyttäessä tulisi huomioida myös muiden vaatteiden tekstuuri; harjattu tai kuvioitu puvun kangas, paitakangas rakeisella tekstuurilla, solmio pehmeällä pinnalla tai ilmeikkäällä kudonnalla.

Kevät- ja kesäsesongilla ovat rouhea pellava ja pehmeä puuvilla tyylikkäitä vaihtoehtoja. Samalla tavalla kesän materiaalien kanssa on syytä huomioida myös muun asukokonaisuuden materiaalit: puvun kangas, joka on hieman mattapintaisempi tai ilmeikkäämpi kudonnan osalta, paitakankaan tekstuuri, kudottu tai muuten kesäinen solmio.

Schoffan villaiset taskuliinat 36€ - tutustu mallistoon.

Taskuliina ja irtotakki

Taskuliina on myös erittäin paikallaan irtotakin kera, oli kaulassa sitten solmio tai ei. Tässä pätevät lähtökohtaisesti samat suositukset materiaalien ja yhdistelmien osalta kuin pukukäytössäkin.

Vaikka allekirjoittanut ei tätä juurikaan itse harrasta, voi taskuliinaa käyttää myös päällystakin kanssa. Tällöin taskuliinan materiaalin pitää olla erityisen hyvin linjassa päällystakin kankaan kanssa. Mikäli käytössä on samanaikaisesti myös kaulaliina, kannattaa sen ja taskuliinan koordinoinnissa muistaa samat suositukset kuin taskuliinan ja solmion koordinoinnissa.

---

Tervetuloa Kämpin liikkeeseen tutustumaan mallistoomme ja keskustelemaan lisää niiden käytöstä ja yhdistelemisestä.

Tyylikkäin terveisin,
Anton

Takaisin blogiin